Καλώς ήλθατε!


Καλώς ήλθατε!
Το ιστολόγιο αυτό φιλοδοξεί να είναι ένας "χάρτης" που θα σας καθοδηγεί στα μαθήματα
της Πληροφορικής Α΄ Γυμνασίου. Καλή συνεργασία και Καλή περιήγηση στις αναρτήσεις του!

1. Εισαγωγή στο μάθημα - Ενημέρωση


Τι θα διδαχθούμε στην Α΄ Τάξη του Γυμνασίου


Μερικές ερωτήσεις & απαντήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής
 • Που γίνεται το μάθημα;   Το μάθημα γίνεται στο εργαστήριο της Πληροφορικής του σχολείου μας.
 • Κάθε πότε γίνεται; Το μάθημα γίνεται μια διδακτική ώρα κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Χρειάζεται το βιβλίο της Πληροφορικής στο μάθημα;  Ναι. Το βιβλίο θα το έχεις μαζί σου στο μάθημα. Μάλιστα να το ντύσεις με αυτοκόλλητο και να γράψεις τα στοιχεία σου μέσα στη πρώτη σελίδα. Να θυμάσαι ότι το βιβλίο της Πληροφορικής προορίζεται να το έχεις σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.
 • Τι πρέπει να έχω μαζί μου στο μάθημα; Για να συμμετέχεις στο μάθημα χρειάζεσαι το σχολικό βιβλίο της Πληροφορικής, ένα τετράδιο Πληροφορικής 50 φύλων (αποκλειστικά για την Πληροφορική) το οποίο θα διατηρήσεις σε καλή κατάσταση για να το χρησιμοποιήσεις και στις άλλες τάξεις του Γυμνασίου και ένα στυλό.
 • Πρέπει να διαβάζω στο σπίτι για την Πληροφορική; Ναι. Σε κάθε μάθημα της Πληροφορικής θα έχεις  κάτι να διαβάσεις αλλά και να γράψεις μια μικρή εργασία.
 • Πότε πρέπει να διαβάζω το μάθημα της Πληροφορικής; Η εμπειρία έχει δείξει ότι  την Πληροφορική πρέπει να τη διαβάζεις την ημέρα της εβδομάδας που θα έχεις λίγο παραπάνω διαθέσιμο χρόνο, όπως για παράδειγμα το ΣΚ, και να μην την αφήνεις για την τελευταία στιγμή. 
 • Χρειάζεται να έχω υπολογιστή στο σπίτι; Δεν είναι απαραίτητο να έχεις. Αν όμως μπορείς να κάνεις εφαρμογή σε υπολογιστή (είτε δικό σου είτε κάποιου συμμαθητή / συμμαθήτριας,  κλπ) αυτά που διδάσκεσαι στο σχολικό μάθημα, τότε η πρόοδός σου θα είναι μεγαλύτερη και η συμμετοχή σου στο μάθημα θα είναι πιο ουσιαστική.
  Αν μάλιστα θελήσεις οι εργασίες σου στο μάθημα της Πληροφορικής μπορούν να γίνονται και να αποστέλλονται στον καθηγητή σου ηλεκτρονικά με τον τρόπο που θα διδαχθείς στο σχολείο μας.
 • Γράφω εξετάσεις στο μάθημα της Πληροφορικής στο τέλος του χρόνου; Όχι. Καμία τάξη πλέον δεν γράφει εξετάσεις στη Πληροφορική στο Γυμνάσιο.

Διευθύνσεις του Διαδικτύου που θα σου χρειαστούν:
Η σχέση του σχολείου μας με την Πληροφορική

Το σχολείο μας χρησιμοποιεί τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) για την ευκολότερη, ταχύτερη και αποδοτικότερη συνεργασία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της Διεύθυνσης του σχολείου. • Διαβάστε εδώ το γενικότερο σχεδιασμό αυτής της δράσης.
 • Στην ίδια ιστοσελίδα, στα δεξιά, περιέχονται σύνδεσμοι προς τα πρώτα πρακτικά μαθήματα αυτομόρφωσης στη χρήση των ΤΠΕ στο σχολείο μας.
 • Και εδώ θα βρείτε τις πρώτες οδηγίες για εσάς. Για αυτά που πρέπει να μάθουμε σιγά σιγά, μαζί εδώ στο μάθημα της Πληροφορικής, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες στο σχολείο μας.
Τι πρέπει να κάνω για αρχή;

 • Στην αρχή θα σου δοθεί ένα Έντυπο Γονικής Συγκατάθεσης, ώστε να το πας σπίτι σου και αφού το διαβάσετε με τον Κηδεμόνα σου και συμφωνείτε να το υπογράψει (Ο Κηδεμόνας) και να μας το επιστρέψεις στο σχολείο, παραδίδοντας το στον καθηγητή της Πληροφορικής ή στον Διευθυντή ή στον Υποδιευθυντή του σχολείου.
 • Αυτό το έγγραφο θα μας επιτρέψει να σου δώσουμε την άδειαώστε να χρησιμοποιείς και στο σπίτι σου, το σχολικό σου ηλεκτρονικό λογαριασμό, κάτω από την επίβλεψη του κηδεμόνα σου. Στο σχολείο η χρήση του σχολικού σου λογαριασμού γίνεται με την ευθύνη και επίβλεψη του καθηγητή της Πληροφορικής.
Αυτά για το ξεκίνημα μας.
Καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά να έχουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου